Tuesday 30 November 2010

Traditional Christmas fruit cake recipe in Norwegian.

Ingredienser

225g hvetemel
¼ ts salt
½ ts blandet krydder
½ ts kanel
200 g smør
200g mørk brunt sukker
2 ss svart sirup
1 ss marmelade
¼ ts vaniljeessens
4 egg, lett pisket
800g blandet tørket frukt
100g hakkede blandede peel
150g glace kirsebær, halvert
100g mandler, hakket
Brandy

Å dekorere
200g marsipan
1-2 ss aprikossyltetøy, varmet
200g glasur
Litt melis


Metode
1. Varm opp ovnen til 150C/Gas2. Smør en 20cm rund eller en 18cm firkantet kakeform og legg bakepapir på bunnen og sidene av formen.
2. Sikt mel, salt, blandet krydder og kanel i en bolle.
3. Bland i smør og sukker i en stor bolle og bland i sukker, sirup, marmelade og vaniljeessens til lys og luftig.
4. Bland eggene litt om gangen bland så i mel, salt og krydder.
5. Legg til tørket frukt, blandet peel, glace kirsebær og mandler.
6. Ha blandingen over i formen og lag en liten grop i midten.
7. Stekes i ovnen i 3 timer og test med et spyd. Hvis den ikke er klar stek i opptil en time til, test hvert 20 minutt til spydet kommer ut rent.
8. Fjern fra ovnen og la avkjøles i formen i 15 minutter.
9. Legg ut på en wire rack og avkjøl.
10. Når avkjølt, lag noen hull i kaken med et spyd og hell 3-4 ss brandy over. La brandy synke inn i kaken.
11. Oppbevar kaken pakket i folie og i en lufttett boks eller plastcontainer, hull siden opp.
12. For en rik og fuktig kake, hell over et par spiseskjeer brandy hver uke til du er klar til glasur og dekorere kaker.

13. For å pynte kaken, legg kaken på en kakeplate.
14. Bruk litt melis for hendene og benkeplate og kna marsipanen til den er myk.
15. Rull ut marsipanen å passe på kaken.
16. Smør kaken med varmet aprikossyltetøy og sette marsipan på toppen og rundt kaken.
17. Dekk kaken med et kjøkkenhåndkle og la på et kjølig sted i minst en dag.
18. Rull ut glasur å passe på kaken.
19. Spre glasur over kaken. Dekorer med julepynt.


Enjoy,
BryonyRuth xx

No comments:

Post a Comment